Vliegtickets

Vorig jaar kreeg ik de indruk dat de vliegtickets (ik bedoel uiteraard in de goedkoopste categorie!) voor lange afstanden iets goedkoper waren geworden dan het jaar daarvoor. Nou nee dus, de genoemde bedragen zijn nu bij veel luchtvaartmaatschappijen exclusief ruimbagage. Dat maakt het vergelijken van tickets met behulp van de vele websites erg lastig. Bij sommige websites kun je nu wel de mogelijkheid “met ruimbagage ” aanvinken maar de vergelijkingen die er dan uitrollen kloppen toch vaak niet. Ook verschillende bagagekosten sites zijn niet actueel en/of geven onjuiste informatie. De enige mogelijkheid is om te klikken naar de site van een luchtvaartmaatschappij en dan moet je soms nog een heel stuk in het boekingstraject duiken!

Voor zover ik nu onderzocht heb bij de grote Europese en Amerikaanse maatschappijen is alleen bij Brussels Airlines en Turkish Airlines (medio 2022) de ruimbagage bij alle intercontinentale vluchten nog inbegrepen in de ticketprijs.

Bij KLM, Air France, Lufthansa, British Airways, Iberia, SAS e.d. moet je dus bij het goedkoopste vliegticket meestal voor je ruimbagage betalen

Veel maatschappijen hebben verschillende tarieven voor ruimbagage afhankelijk van afstand en bestemming.

KLM als voorbeeld ; bij bijna alle intercontinentale vluchten is ruimbagage niet meer inbegrepen bij het goedkoopste ticket; maar er zijn een paar uitzonderingen, volgens mij alleen bij een aantal Afrikaanse bestemmingen. Bij vluchten Amsterdam naar Accra (Ghana) is ruimbagage nog gewoon inbegrepen!

Vliegticket van Amsterdam naar Accra (Ghana/West Afrika) Hier is de ruimbagage bij -Economy- LIGHT gewoon inbegrepen
Vliegticket van Amsterdam naar Johannesburg; hier is ruimbagage bij Economy- LIGHT niet inbegrepen

Bij diverse niet Europese en Amerikaanse vliegmaatschappijen als Qatar Airways, Emirates, Ethiopian, Saudi Airways, Japan Airlines zijn alle (intercontinentale) vluchten nog inclusief ruimbagage.

Wordt vervolgd